Adakah Anda Ingin Bermula Menjadi
Group Fitness Instructor?

Dan Mula Jana Pendapatan Sampingan Setiap Hari Pada Tahun 2018 ni Secara Konsisten Sebagai Group Fitness Instructor

3 Kunci utama dalam e-book panduan lengkap ni :

  • Panduan bagaimana nak bermula dan segala persoalan berkaitan bidang group fitness instructor ni
  • 7 Langkah mudah untuk dapatkan kelas pertama di mana sistem ni hasil dari pengalaman Yana sendiri
  • Peluang besar dalam industri fitness dan teknik untuk jana lebih RM1000++ sehari

Peluang besar sebagai group fitness instructor yang ramai tak tahu....

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Sekarang ni rasanya semua orang pon dah tahu zaman ekonomi yang memang menekan jiwa dan raga kan dan kebanyakan orang pon dah mula-mula mencari alternatif untuk cuba tambahkan sedikit pendapatan dan kurangkan kos hidup. Ada yang mula buat bisnes kecil-kecilan, jadi agen atau dropship, jual kuih, biskut, tudung dan macam-macam lagi. Ada juga yang jadi cikgu tuisyen, tawarkan servis dan kemahiran, dan apa sahaja yang boleh menjana pendapatan tambahan. 

Kalau anda memang enjoy bersenam dan rasa nak jaga kesihatan badan sambil jana pendapatan tambahan, group fitness instructor adalah satu bidang yang memang sangat sesuai dengan anda.

Saya percaya mungkin anda pernah join mana-mana kelas senaman berkumpulan macam zumba, aerobik atau apa sahaja dan anda tengok instructor tu dan anda rasa kan best kalau boleh jadi macam mereka. Dah lah boleh bersenam selalu, siap dibayar lagi, dibayar pon bukan sikit-sikit, memang agak lumayan.

Betu​l, memang seronok sangat jadi group fitness instructor ni, banyak kelebihan dan mudah sangat untuk dapatkan pendapatan tambahan. Tapi masalahnya tak ramai yang tahu macam mana nak bermula.

Pengalaman dalam bidang fitness dan kesihatan sehingga membuka fitness studio sendiri

​Sebelum tu saya just nak perkenalkan diri saya. Nama saya Nurliyana Mohd Saiful dan biasanya orang panggil saya Yana je. Saya mula melibatkan diri dalam bidang jurulatih senaman berkumpulan ni pada tahun 2012 di mana saya mula-mula join beberapa kelas seperti zumba dan aerobik.

Dari situ saya mula jatuh cinta ​dengan beberapa jenis senaman terutama zumba dan hasil inspirasi dari beberapa orang instructor yang saya selalu follow, saya pon terfikir untuk menjadi seorang instructor senaman berkumpulan ni. 

Pada peringkat awal tu, ingatkan macam senang je kan, tapi sama je seperti bidang-bidang lain atau apa jenis pekerjaan pon, tanpa ilmu dan asas yang betul memang agak susah juga nak bermula. Banyak kesilapan dan kesalahan yang saya lakukan, dan tak tahu macam mana nak mula dapatkan kelas dan jana pendapatan.

Hasil try dan error serta tunjuk ajar dari beberapa orang mentor, alhamdulillah sedikit demi sedikit saya mula ​perbaiki kekurangan dan mula dapat job - job di beberapa ofis, sekolah dan studio serta gym di kawasan sekitar saya. Dari situ saya mula jana pendapatan tambahan sebagai seorang group fitness instructor dan sekarang ni saya mula menguruskan fitness studio saya sendiri yang terletak di Bandar Baru Bangi.

​Sampai sekarang pon saya masih lagi dalam proses belajar dan banyak lagi perlu diperbaiki tapi saya percaya hasil pengalaman, jatuh bangun saya selama beberapa tahun ni boleh bantu mereka yang nak bermula jana pendapatan tambahan sebagai group fitness instructor.

Persoalan - persoalan sebelum nak bermula

​Mungkin anda memang berminat sangat nak mula jadi fitness instructor ni tapi ada beberapa kemusykilan dan persoalan yang buatkan anda rasa macam susah nak bermula :

  1. Apa perkara pertama yang perlu dilakukan dan langkah-langkah yang betul untuk bermula?
  2. Macam mana nak rangka koreografi dan muzik yang sesuai?
  3. Jenis-jenis sijil dan lesen yang diperlukan?
  4. Boleh dapat banyak ke pendapatan dengan jadi instructor ni? Berapa banyak boleh dapat sebulan?
  5. Berapa modal permulaan yang diperlukan untuk bermula?
  6. Apakah persediaan - persediaan yang diperlukan?
  7. Macam mana nak mula dapatkan kelas - kelas untuk diajar?

​Biasanya kalau terlalu banyak sangat berfikir memang boleh buatkan kita susah nak ambil tindakan, tapi jangan risau, lepas ni dah tak payah nak fikir sangat dah..

Saya akan cuba bantu anda dengan langkah-langkah dan kaedah-kaedah yang saya susun hasil dari pengalaman saya untuk anda bermula​..

7 Langkah mudah dan terbukti yang boleh anda ikut untuk mula dapatkan kelas pertama

Masa saya mula-mula bermula dulu, salah satu kesilapan yang saya buat ialah saya terlalu fokus pada koreografi dan senaman yang saya nak buat dan ajar pada peserta kelas saya. Memang penting sebab kita sentiasa nak bagi yang terbaik pada mereka yang sertai kelas kita tapi saya terlupa lagi satu perkara yang sangat-sangat penting.

Kalau tiada orang panggil saya untuk mengajar dan buat kelas senaman, best macam mana pon teknik dan koreografi senamanan saya, tiada siapa yang dapat manfaat dari senaman saya tu.

Saya terlupa lagi satu faktor penting iaitu macam mana nak dapatkan kelas.

Jadi selama beberapa bulan, saya menunggu je panggilan dari sesiapa untuk dapatkan khidmat saya sebagai group fitness instructor.​

Saya pon mula merangka beberapa strategi untuk dapatkan kelas dan alhamdulillah saya berjaya dapatkan kelas pertama saya yang saya dibayar untuk lakukan kelas tu. Bila dah dapat kelas pertama, nak dapat kelas yang seterusnya memang senang sangat.

Jadi saya susun strategi saya tu dan lahirlah sistem 7 langkah mudah untuk bantu mereka yang nak bermula dan dapatkan kelas pertama mereka.​

Antara perkara penting lain yang saya akan kongsikan dalam panduan ini ialah :

Modul 1 : Kenapa instructor senaman berkumpulan?  

  • Kriteria sebagai seorang group fitness instructor
  • Saya akan terangkan tugas sebenar dan skop kerja sebagai seorang group fitness instructor.

Modul 2 : Persediaan Senaman & Koreografi

Saya aka​n kongsikan persediaan yang perlu dilakukan dari aspek senaman dan koreografi

  • Saya akan kongsikan persediaan yang perlu dilakukan dari aspek senaman dan koreografi, bagaimana anda boleh hasilkan senaman ringkas dengan cepat dan ramai orang suka.
  • Saya akan tunjukkan bagaimana nak kira "beat" dan kepentingan untuk "cueing"
  • Tak pasti macam mana format susunan senaman yang berkesan?  Saya akan kongsikan berapa minit dan lagu untuk warm-up, cooling down dan lain-lain.
  • Sijil-sijil dan lesen yang diperlukan dan dimana dan bagaimana nak dapatkan. Anda tak perlu dah susah-susah nak buat kajian sendiri.
  • Saya akan tunjukkan beberapa perkara yang perlu dilakukan untuk buatkan sesi kelas kita menarik dan peserta akan dapat manfaat yang banyak dari kelas kita tu.

Modul 3 : Persediaan Untuk Mendapatkan Kelas

Persediaan dari aspek marketing dan bisnes untuk dapatkan kelas yang lebih banyak dan bagi pendapatan yang konsisten kepada anda.

  • Bagaimana nak wujudkan online presence dan positionkan diri kita sebagai pakar dalam apa yang kita lakukan.
  • Teknik-teknik marketing secara online dan offline yang anda boleh buat untuk dapatkan lebih banyak kelas.
  • Saya akan kongsikan macam mana saya guna Facebook Group dan Facebook Live untuk buatkan ramai orang hubungi saya dan minta saya buat kelas untuk mereka.
  • Saya akan tunjukkan bagaimana nak bina jaringan sesama fitness instructor di kawasan anda.

​Modul SPECIAL : Potensi untuk kembangkan lagi kerjaya sebagai fitness instructor anda ke tahap yang lebih tinggi.

  • Saya akan tunjukkan anda potensi yang lebih banyak anda boleh dapat dalam bidang fitness instructor ni di mana saya pernah dapat lebih dari RM1000++ satu malam sahaja
  • Saya akan kongsikan langkah-langkah yang anda boleh boleh lakukan dan seterunya membina empayar bisnes anda dalam industri senaman berkumpulan ni.

Apa Kata Mereka Yang Dah Dapatkan
E-book Ini?

Mazrah

Zumba Instructor

Masa mula-mula dulu memang excited dan teringin nak jadi instruktor tapi ada perasaan tak yakin dan rasa takut nak bermula. Sehinggalah saya jumpa dan dapat tips dari e-book ni, alhamdulillah saya belajar untuk engage, kawal perasaan gugup dan mampu enjoy dan senyum untuk mengajar. Sekarang ni dah lebih 1 tahun aktif menjadi instruktor Zumba, lebih kurang 2-3 kali seminggu saya mengajar kelas dan berjaya dapat extra income, terima kasih Coach Yana !


Dapatkan E-book Panduan Lengkap Ni Pada Hanya RM97  RM67 Sahaja

100% Satisfaction Guarantee

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK(electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

30 Hari Jaminan Wang

Dengan setiap pembelian ebook panduan ini, anda akan disertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100% atau wang anda dikembalikan.

Jika setelah anda dapatkan ebook ini dan mendapati segala isi kandungannya langsung tidak mendatangkan faedah dan manfaat kepada anda, saya akan pulangkan wang RM67 anda.

Ya, saya akan pulangkan wang anda TANPA BANYAK SOAL!

Setelah anda habis baca ebook ini, jika anda tidak berpuas hati, email kan sahaja kepada saya sebab rasa ketidakpuas-hatian anda itu. Saya akan pulangkan wang anda.

Sebenarnya kan…

Jika anda lihat betul-betul tawaran ini, anda memang langsung takkan rugi apa-apa untuk dapatkan ebook ini. Segala risiko pembelian anda, saya sendiri yang akan tanggung.

Oleh itu, anda tunggu apa lagi, cepat lakukan tempahan sekarang juga sebelum peluang pemberian Bonus Percuma di tarik balik pada bila-bila masa!

Klik butang tempah di atas untuk lakukan tempahan ebook Formula Kurus ini pada harga RM67 sahaja SEKARANG ...

FAQ

PERKARA-PERKARA YANG SELALU MENJADI TANDA TANYA :

Untuk Siapa E-book Ni?

Jenis Senaman Apa Yang Sesuai?

Bagaimana Saya Boleh Dapatkan E-book Panduan ni?

Bila Saya Akan Dapat E-book Ini?

Macam Mana Dengan Pembayaran?